SI  |  EN  |  BA  |  HR

Nitrogen Determination in Tobacco according to the Kjeldahl Method

BÜCHI Labortechnik AG

It is generally considered that flavour and taste of smoke is correlated with the nitrogenous constituents. Flue-cured tobacco containing 1.6 to 2.3% total nitrogen gives the most satisfying smoke. The acceptable limit of total nitrogen is 1.0 to 3%. Apart from curing difficulty, tobacco with a nitrogen content higher than 3% would result in deep brown coloured trashy leaf which shatters readily and has flat, insipid tasting smoke.
To determine the nitrogen content, the samples require digestion with sulfuric acid to convert nitrogen into ammonium sulphate. After conversion to ammonia through the alkalinization with sodium hydroxide, the samples distilled into a boric acid receiver by steam distillation, followed by a titration with sulfuric acid solution.

Prenesi aplikacijo Prenesi aplikacijo V pregled aplikacije Kontaktirajte nas

Obrazec za prenos aplikacije

* Ta polja so obvezna.

** Vaši osebni podatki bodo shranjeni varno ter v skladu z Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (General Data Protection Regulation, GDPR, EU 2016/679). Seznanjen sem, da imam pravico kadarkoli zahtevati vpogled v osebne podatke, ki se shranjujejo, zahtevati spremembo ali izbris teh podatkov. Seznanjen sem, da lahko to dovoljenje tudi kadarkoli prekličem. Shranjeni osebni podatki ne bodo posredovani ali prodani tretjim osebam ali družbam. Namen hrambe osebnih podatkov je izvajanje različnih marketinških dejavnosti in obveščanja s sporočili.

Oglejte si več aplikacij v:

Analitika Kjeldahl

Oglejte si več aplikacij, povezanih z:

Destilacijske naprave in ekstraktorji